Om vårt webbhotell

Om vårt webbhotell

Teknisk information om teknik och mjukvara vi använder oss av

Introduktion

Våra servrar är lokaliserade i Österbotten, Finland. Vi äger våra egna servrar och förvaltar såväl hårdvara samt mjukvara själv. Uppkoppling till Internet sker via 1GB fiberanslutning av JNT från Jakobstad. Vi utvecklar och förnyar ständigt våra tjänster och produkter för att hålla dem konkurrenskraftiga men också förmånliga. Eftersom vi har en kundnära kontakt kan vi snabbt anpassa oss till vad kunderna frågar efter för tjänster, vi är mycket flexibla att skräddarsy tjänster till företag och organisationer. Vi kan också erbjuda förmånliga återförsäljarkonton som vill starta upp egen webbhotellverksamhet eller en webbbyrå.

Egenskaper

Våra servrar

Våra dedikerade servrar är rackservrar från HP. För tillfället används HP Proliant 380p gen8 och gen9 servrar. Servrarna har stort antal minne och hårdskivor är såväl SAS (för säkerhetskopior och e-post), SSD (för operativsystem) samt Workload Acceleratorer (databaser och webbserver).

Mjukvara för webbhotell

Som kontrollpanel används senaste version av Plesk Obsidian, marknadsledande system för hantering av webbsidor i webbhotell. Mycket användarvänligt för slutanvändare.

Brandväggar

Vår server har flera lager av brandväggar. Brandvägg för operativsystemet, en för webbsidor (ModSecurity) samt en för enskilda WordPress installationer. Därtill finns skydd för domännamnsnivå via CloudFlare.

SSL

Alla våra domännamn krypteras med SSL utan kostnad via Let's Encrypt som är välfungerande system. Användare kan också välja att köpa egna dedikerade SSL certifikat med egna IP-områden.

Skriptspråk för webbsidor

Vi stöder alla versioner av PHP och ASP.NET. Du blir aldrig strandsatt med att något skript saknas i vårt webbhotell.

GIT support

Vi stöder GIT support för varje domännamn du tar i bruk. Detta är uppskattat för seriösa webbutvecklare som vill ha versionshantering för sin källkod.

Installation av CMS-system

Du har möjlighet att enkelt installera CMS-system direkt från webbkontrollpanelen, du kan välja mellan de mest populära så som WordPress, Drupal, Joomla osv. Du kan naturligtvis också ladda upp dessa manuellt via kontrollpanelen eller via FTP.

E-postserver

Varje abonnemang får tillgång till e-post via vår egen e-postserver. Vi ger dig e-post via IMAP och POP. Du får också en egen webbmail, som fungerar både i dator, läsplatta som i telefon. Önskar du använda Office 365 eller gmail är det möjligt att vidarebefordra trafiken till dessa tjänster, vi hjälper till med konfigurationen.

Säkerhetskopiering

Vi utför säkerhetskopiering av alla abonnemang dagligen och eventuell återställning är kostnadsfri. Vi lagrar kopior 1 månad bakåt på webbsidor och e-post, databaser ca. 2 månader. Du har därutover möjlighet att själv skapa säkerhetskopior till egen extern FTP, NAS eller till ditt eget Dropbox-konto!

WordPress experter

Vi kan WordPress, både i samband med utveckling med också förvaltning av dem. Vi vet exakt vilka inställningar som krävs för att din WordPress-sida skall vara säker och snabb. Med separata underhållsavtal kan vi administrera din WordPress noggrannare genom optimering, sökord, användarhantering och uppdatering av kommersiella tillägg och teman.